Tänään lähti teidän (jotka ovat antaneet osoitteensa) korttinne postiin. Posti toimi yksinkertaisemmin kuin luulinkaan. Olisin pärjännyt itsekin omalla sanavarastollani mitä loistavimmin postitoimistossa. Silti värväsin Herra Jin mukaan avuksi näin ensikertalaisena.

Päivä oli mitä hirvein. Lähtiessäni vaappumaan kohti sovittua tapaamispaikkaa, alkoi hillitön hiekkamyrsky. Tuuli aivan valtavalla teholla ja siinä sitten oli mukava pinnistellä naama kadussa kiinni eteenpäin. Onneksi olin ottanut mukaan hengityssuojan, silmälaseista puhumattakaan! Vältyin pahoilta vaurioilta. Kurkku nyt ehkä vähän kipeä, vaikka olikin kaulahuivi.

Postitoimisto oli todellakin simppeli. Kortit virkailijalle, hän katsoo osoitetta ja kyselen hintaa Suomeenpäin. Helppoa kuin mikä. Mutta postikorttien löytäminen postitoimistosta ei sitten taas ollut lainkaan helppoa. Muistin aamulla, että olen luvannut lähettää vielä muutamalle ihmiselle kortin... Uskokaa huviksenne, että postitoimistossa ei myyty yhtä ainoatakaan postikorttia.

Päivä meni mukavasti opiskellen lisää kiinaa arkipäivätilanteita varten. Sain vihdoin toimivan sensuurinkierto-ohjelman, ja youtubekin toimii, jippii!

Hiekkamyrsky ei sitten tauonnut päiväksi, joten iltapäivästä  vasta uskaltauduin lähtemään kampaajalle hakemaan uuden tukan. Siellä menikin sitten 6 tuntia. Mutta hieno tukka tuli ja halvalla. Siinä ajassa sain hoitokäsittelyn, koko pään värinpoiston, tuplavärjäyksen ja leikkaukset. Hinta jäi 280 yuaniin. Halpaa sanoisinko.

Hiukset ovat nyt paljon kevyemmät ja ovat väriltään enemmänkin mustat. Värjättiin päähäni myös oransseja raitoja, mutta ne kun on tehty värinpoistolla ja jollain toisella aineella, siinä kestää kuulemma vähän aikaa, että raidat tulevat kokonaan näkyviin.

Itse kampaamokäynti oli mitä erikoisin. Värinpoistoa tehtiin liimannäköisellä aineella, ja jokainen pieni hiustuppo käärittiin foliopalasiin. Siinä sitten foliotukalla valo/lämpökäsittelyssä melko pitkään istuskeltiin... Myös värjäys ja värin vaalennus oranssimpaan olivat melko mielenkiintoista toimintaa. En tiedä miten pitäsi reagoida kun istuu rauhallisesti tuolissa värit päässä ja yhtäkkiä kampaaja alkaa rullaamaan elmukelmua pään ja tukan ympärille...

Olin tyytyväinen lopputulokseen, ja niin olivat salongin ihmisetkin, sai taas poseerata useammassa kuvassa. :D


Edestä


Sivulta

Ei näy ne oranssit kun paremassa valossa, sori :((


Nyt sain tuossa postia opettajalta, etteivät ota enää takaisin sinne. Tuntui aika pahalta lukea sitä vastausta, voin kertoa. Olen nimittäin tallettanut kaikki keskustelut ja viestit, joita hän väittää ettei ole tiennyt... Noh, uudet tuulet puhaltaa ja näillä näkymin pääsen jo uuteen paikkaan pian :) (Applellekin olisi mahdollista päästä tekemään flash designia - pelipuolella, Herra Jin talossa majaileva hollantilaismies on siellä töissä markkinapuolella, ja he etsivät kuulemma uutta designeria. Harmi vain, ettei flash ole niin halussa...)

Huomenna katsastamaan Guessin liikkeitä (äitille) ja lauantaina menossa muutaman suomalaisen kanssa vähän pyörähtään luistimilla ja helmimarketissa mm..

Niitä odotellessa.

 

PS. Tänään Pekingin (ja ehkä koko Kiinankin) virallinen sinkkupäivä (11.11, kaikki ykköset on yksin)... Kuin myös jonotuspäivä (Joka kuun 11. pv, koska ykköset on siististi jonossa). Hauskaa sinkkupäivää sinkkuihmisille ja kaikille HAUSKAA JONOTUSPÄIVÄÄ - Muistakaa että teidänkin vuoro kyllä tulee siinä jonossa. Ei tartte tuuppia ja änkee. Ni.