KROOO, KROOOOOO, PHYIT! Spläts. Siihen ääneen on niin mukava herätä. Joku ryystää räkää piha-aukealla. Kiva just noin siihen rappusille sitten. Sylkeminen on monien kiinalaisten paha tapa, joka on ikävä kyllä tarttunut minuunkin. Ilma on niin likaista välillä, että sylkeminen on hyvä keino suodattaa suussa lilluvat roskat pihalle.

Kiinalaiset ovat taitavia sylkemään. Olen seurannut muutamaan otteeseen miten kunnon räkäklimpit tehdään. Ensin imaistaan kahdesti ja kolmannella puhalletaan koko roska ulos suusta.

On se vaan tärkeä taito osata sylkeä hyvin. Onnistuin aamulla työmatkalla tekemään menestyksekkäästi ison limaklöntin, se oli isoin ja ehdottomasti kiinalaisin klöntti jonka olen suustani ulos saanut. Harmi että syljin sen kukkapenkkiin, enkä päässyt ihastelemaan tekelettäni kadulla, kuten useimmat kiinalaiset tekevät.

En ehtinyt sen enempää ihmetellä klimppejä, kun työt kutsuivat. Tänään odotti lomakkeiden uusiksi tekeminen, johon menikin koko päivä. Tauoilla väänsin kuva/piirrostehtävää. Markkinointikollega määräsi myös yhden tehtävän, mutta jostain syystä kieltäytyi antamasta materiaaleja sitten kuitenkin(????).

Eikä me niitä lomakkeita saatu valmiiksi. Kun ei ollut mulle annettu mitään käännöksiä, ja homma piti saada valmiiksi tänään. Kollegani kuitenkin päätti lähteä töistä ajallaan, eikä jäädä tekemään hommaa yliajalle (ymmärsin että tehtävä oli erittäin tärkeä saada valmiiksi tänään, joten varauduin jo aamulla ylityötunteihin). Siitäkös vasta pomo sai melkoiset raivarit.

Pomo alkoi huutaa ja haukkua kollegaa ihan lyttyyn, että miksei tätä voida tehdä nyt ja miten tyhmästi työtä on tehty, kun minut oli pistetty periaatteessa yksin vastuuseen kiina-englantikäännöksistä, ellei tämä kollega olisi ollut auttamassa :) Huutaminen alaiselle oli suorastaan tyrmäävää, ja se sisälsi paljon vähättelyä ja halveksintaa. Onneksi sain pointseja siitä, että olisin jäänyt ylitöihin hoitamaan projektia, enkä moitteita. Pomo kuitenkin päästi kaverin menemään, joten ei minullekaan jäänyt siinä sitten enää mitään tehtävää, sain luvan lähteä kotiin.

Puhuin KaiLinin kanssa, että josko voisin hoitaa hänen kuvaprojektinsa sitten etätyönä Suomesta... Suostuin ainakin alustavasti kun ei ole mitään jatkopaikkaa Suomessa sovittu minulle. Ymmärsin, että opettaja hoitaa tämän puolestani, kun Kiinasta on vähän paha näitä hoidella, kun soittaakin pitäisi. Tuli jokin aika sitten postia opettajalta, että pitäisi ottaa yhteyttä erääseen printtipaikkaan. Kattoo nyt jos saan luvan tuohon "etätyöjuttuun" - on niin kiva ollut tuo kuvajuttu :)

Työpäivän jälkeen aloin miettimään niitä joulu"pippaloita" meillä tuossa perjantaina. Innostuin jo sen verran että kävin muutaman muun jouluruokajutun ostamaan mitä pitää olla jouluna ;) Täällä meillä siis pienimuotoiset jouluruokailut perjantaina klo 18.30 alkaen. Nyytärityyliin järjestän, eli jokainen tuo jotain joulupöytään, niin en joudu itse kaikkea maksamaan, kun suomalaiset jouluruuat oli jo niin kalliit :) Eikä meitä paljoa ole, vuokranantajan vaimoineen kutsun ja muutaman työkaverin, myös muutaman suomalaisen kutsuin ja kämppisket osallistuu. Lisäksi mietin, että yhden kaverin koulusta voisin vielä kutsua, sekin on jo ihan kiva porukka :)

Huomenna viimonen päivä töissä, harmi toisaalta, on ollut niin kivaa! :)


Kaunis saasteinen aamunäkymä likajokeineen läheltä kotiani