DSC09642_s-normal.jpg

熊猫 xiongmao "karhukissa" eli panda, pandoilla oli joku vapaapäivä kun lähinnä makoilivat

Pitkän pohdiskelun jälkeen lähdettiin tänään tutkailemaan eläintarhaa, kun itselläni on vieläkin näitä vapaapäiviä - vierailu painotaloihin on vasta myöhemmin tuotteiden painatuksien yhteydessä ja en tiedä kuinka kiinnostunut Jesse on painatuksen historiasta, joten voi hyvin olla, että vierailen painomuseossa joku päivä itsekseni.

Netti on ollut täällä todella surkea, ja muutamana päivänä peräkkäin se ei ole toiminut ollenkaan, joten kirjoitukset tulevat muutaman päivän jäljessä (tämä on oikeasti kirjoitettu 25.9, eikä 23.9 kuten julkaisupäivässä blogissa mainitaan), pahoitteluni siitä. Kaikki on mennyt kuitenkin täällä hyvin. Mutta. Takaisin eläintarhaan siis.

En nyt ala eläintarhan jokaisesta eläimestä erikseen selostamaan, ja monilla eläimistä tuntui olevan joko viikonlopun jälkeinen hangover tai sitten ne oli muuten vain kyllästyneitä turisteihin. Pandat olivat tylsistyneitä, gepardi käveli levottomoana ympyrää ja jääkarhu läsäytti takamuksensa vasten pleksilasia.

Pekingin eläintarha on kuitenkin valtava. Neljässä tunnissa kiersimme vain kolmanneksen koko tarhasta ja kävimme jopa alueilla, joissa en itse ole aiemmin käynyt laisinkaan. Mahdollisesti tulemme vielä uudestaan eläintarhalle katsomaan loput eksoottiset eläimet kuten kirahvit, seeprat, virtahevot ym. Paljon on vielä näkemättä. 

DSC09738_s-normal.jpg

Nämä alligaattorit makasivat täysin hievahtamatta ja hetken jo mietittiin, että voiko nää olla ees aitoja

DSC09729_s-normal.jpg

Raksatyömaa-tukaani

Eläintarhan kohokohta oli kuitenkin punastus suomalaistus, eli punapäinen suomalainen tuntui olevan tosi eksoottinen juttu. Laskeskeltiin jossain vaiheessa, että ainakin noin 12 hihittelevää kiinalaista tai muuten vain pällistelevää sellaista räpsäisi meikästä kuvan muistoksi itselleen, sen jälkeen lopetettiin laskeminen. En edes tällä kertaa päässyt poseeramaan yhdellekkään kameralle, vaan ottivat "salaa" kuvia milloin minkäkin kioskin, kulman tai selän takaa. On se jännä...

Eläintarhassa oli lisäksi kesäaikaan hienoja kävelyreittejä, jotka mukailivat kiinalaisia puutarhoja onnenkivineen, jokineen ja siltoineen. Erityisesti silmiin pomppasi oheinen naurun aihe:

DSC09689_s-normal.jpgDSC09690_s-normal.jpg

...Kiinalaiset eivät tunnetusti osaa uida laisinkaan, ja onhan tässä nyt selkeä vaaratilanne, kun 30cm vettä virtaa max. puolimetriä korkeiden koskien läpi. Harmi, ettei tullut uimavarusteet mukaan, tai varsinkaan kalastusvehkeet. Vapaana uiskentelevat joutsenet eivät varmaankaan olisivat pistäneet pahakseen.

Puistosta löytyi hienoja patsaita sieltä sun täältä, mitä ei ainakaan muistaakseni vielä 2010 ollut, tai sitten ne oli siirretty sisälle talven tieltä. 

DSC09667_s-normal.jpgDSC09720_s-normal.jpg

"Tylsät" turistikuvat ei oo jostain syystä ollut meidän juttu...

Eläintarhassa ei nyt sitten juurikaan ollut ruokaa ja ravintolat eläintarhassa olivat kaikki suljettu, tai no. Ravintolan henkilökunta istui ravintolassa sisällä keskellä päivää tyhjässä ravintolassa ja huusi vain ovelta "suljettu" ennenkö ehdittiin astua sisään. Eläintarhan sulkeuduttua lähdettiin siis etsiskelemään sopivaa ruokailupaikkaa. Sellaista oli haastavaa löytää, mutta löysimme sen vihdoin yhdestä varakkaampien kiinalaisten ostoskeskuksesta.

DSC09740_s-normal.jpg

Kiinalaista luovaa tilan käyttöä - tyhjästä aukiosta tulee illan pimennettyä rullaluistelurata

Eurooppalaistyylinen ravintola oli hyvin erikoinen kokemus Kiinassa. Ruoka oli maultaan jotain sinnepäin eurooppalaista, mutta kyllä sitä nyt söi. Kiinalainen ruoka on paljon parempaa ja toivottavasti on nyt viimeinen kerta kun joudutaan moista täällä syömään. Kaikki muut ravintolat olivat harmiksemme täynnä.

DSC09745_s-normal.jpg

Eurooppalaisessa ravintolassa oli oikein eurooppalaiset syömäkalut

Merkkiostari ei mitenkään erikoisesti miellyttänyt, joten jatkoimme siitä Xidanille. Omat kenkäni ovat aivan loppuunpoljetut Italiasta pari vuotta sitten ostetut ballerinat, ja otin ne lähinnä mukaan siksi, että voin heittää ne pois ja ostaa uudet tilalle. Läpyskät olivat kuluneet siihen malliin, että kävely tuotti tuskaa, eli pidemmistä kokopäiväretkistä oli edes turha haaveilla. Kuitenkin marketit menevät Kiinassa kiinni 21-22 välillä, joten ehdimme vain lähinnä vilkaista muutamaa markettia sisältä, kunnes vahtimestari tuli häätämään meidät ulos.

Loppuillan ihmettelimme Xidanin neonvalovälkettä, hot dog-vaunun näköistä poliisivaunua/autoa ja valtavia kumiankkoja. Hotellilla lähinnä väsytti. Olihan siinä kävelyä kerrakseen taas yhdelle päivälle...

DSC09750_s-normal.jpg

Jättimäisiä kylpyruoka-ankkoja oli vielä toinen samanlainen kasa

DSC09755_s-normal.jpg

Xidanin vilinää