Oli vesi loppunut possusta kesken yöllä, joten oli vähän kurkku karkeana ja kipeä olo kun heräsin. Täällä on kylmä kuulemma. Ilma ei ole juurikaan kylmä, mutta tuuli on jäätävä. Harmikseni kadunkulmallani työskentelevä pyöräkorjaaja oli jäänyt tänään töistä pois, toivottavasti tulee huomenna, nyt vihdoin kun muistan ottaa kuvan! Arvostan tätä vanhaa miekkosta suuresti joka istuu siinä useamman tunnin päivässä kylmässä korjaamassa toisten pyöriä pilkkahintaan. On aina ollut kiva nähdä papparainen työn touhussa aamuisin (hän selvästi nauttii työstään) ja hymyilemässä kaikille jalankulkijoillekin :)

Metrossa olen jo tottunut olemaan tuijotettavana, mutta vielä enemmän kiinalaisia tuijotti minua, kun jäin Dongzhimenin kohdalla pois. En tiedä kuvittelenko vain, vaan onko metroasemat (ainakin ympyrälinjalla) alkaneet soittaa entistä enemmän musiikkiia aamuisin? Ainakin näin aamuisin, minusta on mukava kuulla sitä kivaa kiinalaista marssisävytteistä klassista musiikkia, se nostaa hymyn suupieliin. Tosin useampia kiinalaisia se näyttää ärsyttävän, jos teinien natinaa, sekä huonoa imitaatiota (musiikista) jaksaa kuunnella, ja katsella murjottavia aikuisia.

No, varmaan minuakin alkaisi jossain vaiheessa pännimään kun bussissa saisi kokoajan kuulla Säkkijärven polkkaa, sitten Jean Sibeliuksen Finlandiasta puhumattakaan (arvostan toki kyllä näitä kipaleita ja niiden merkitystä). Olisi se varmaan kiva jo muutenkin pimeänä ja kylmänä aamuna odottaa bussia, sillä seuraamuksella että Finlandia alkaa soimaan heti kun bussi aukaisee ovensa... Se alku on niin karmaiseva. 

Töissä sitten alkoi se työpaine. Liki 30 kaavaketta väänsin yhden päivän aikana koneella täytettäviksi. Välissä sain hoitaa muutaman logon uudelleenvektoroinnin ja tehdä yhden kansitaiton markkinointipuolen alkuperäisen mallin mukaan. 30 kaavakkeen tekeminen oli yllättävän raskasta. Koska kaavakkeet piti viimeistellä konekäyttöä varten, niihin piti tietysti linkittää kaikki nappulat, ja täyttöaukot alkuperäisen pohjan mukaan. Aikaa se vei eniten käännöksien takia, kaavakkeisiin tuli laittaa käännökset niin, että kun hiiren vie tekstin päälle, siinä lukee englanninkielinen käännös. Se oli tietysti oma ideani lisätä nämä käännökset - valitettavasti. Pomo sattui onneksi(?) tykästymään ideaan, ja enkä sitten ajatellut, että se on noin iso homma...

Tietenkään kaikkia englannin kielen tekstejä ei ollut valmiina, siitä sitten itse kääntämään ja hyväksyttämään tekstit jenkillä, kun ei ollut kääntäjä tietenkään paikalla.

30 kaavaketta ja 7½ tuntia myöhemmin oli kyllä kädet ja silmät niin kipeät että... Mutta olen tyytyväinen että tein koko työn annetuissa aikarajoissa, vaikka olin varma, ettei millään onnistu täksi päiväksi edes ylityötunneilla, sisulla se meni! :)



Testiprinttejä, käsirasvaa ja sähköposteja. Ja penaali.

Pikkuhiljaa olen ostanut ruoka-aineita loppuajaksi, olen silti tykännyt itse laittaa ruokaa, ja loppupeleissä se tulee halvemmaksi kuin ravintolassa syöminen joka päivä (alussa tosiaan jouduin maksamaan ennakkovuokran, joka söi ison osan rahoista). Tänään ostin muutamia erilaisia kiinalaisia sieniä, joihin olen tykästynyt täällä ollessani - jos sitä perjantaiksi laittaisi itselle jotain hyvää töihin, kun ostin hyviä raaka-aineita Ginza Mallin (Ginzan kotisivut ja englannin kielinen esittely) länsimaistuneesta ruokakaupasta Olésta, suosittelen lämpimästi kaikille. Sieltä saa tyypillisiä joulutuotteita ympäri maailmaa (ylläri ylläri, ei Suomesta).

Huomenna pitäisi ottaa kuvia sitä lehtikirjoitusta varten (TEAM:in Intiimiim-jäsenlehteen) ja ihan omakasi muistoksikin. On ollut niin kiireistä, että ei ole kuvia oikein ehtinyt otella töissä, vaikka olisi pitänytkin... Lisäksi freelancetyön viimeistely vie aikaa huomisillasta, että varmaan jää kirjoitukset perjantaille :)


"Tuhatjalkaisleipää" jään kaipaamaan, cateringnerot - ottakaa yhteyttä!


Lisäksi tässä yksi pieni humoristinen ärsytysteksti metroilusta on kytenyt päässä vähän aikaa, se odottaa siis vielä julkaisuaan.... ;)