Tulipahan aamusta taas kokkailtua. Nuudelia ja muuta kiinalaista on oppinut pikkuhiljaa täälläkin valmistamaan jo kohtuullisen hyvin - muistista. Se ei nyt todellakaan ole päivän kohokohta, joten siirryn ihan itse aiheeseen.

Aamulla oli taas mukavat hiekkapöllyt pitkin katuja, kun taistelin tuulta vastaan tieni pysäkille jälleen kerran. Yllätyin kuitenkin melkoisesti, sillä luulin, etten ole liikkellä ruuhka-aikaan. Sekä Batong ja ykköslinja olivat mukavan ruuhkaisia, ottaen huomioon, että oli melkein keskipäivä ja lauantai. Oletin kiinalaisten puheitten mukaan, että suurin osa kiinalaisista on töissä myös launtaisin. Väärä olettamus. Samoin kuin sekin, että keskipäivällä ihmiset ovat jo kaupungissa.

Olin matkalla Taivaan temppeliin ja shoppailemaan Jyryn ja Nooran kanssa. Ajattelin, että olenkin kivasti sitten myöhässä... Onneksi Peking on välillä tasainen kaikille, joten olimme kaikki kolme sopivasti myöhässä sovitusta.

Ei se menoa haitannut. Ensin suuntasimme Taivaan temppeliin kiertelemään ja jutustelemaan. Voin sanoa, että olo alkoi jo pikkuhiljaa tuntua enemmän kiinalaisjenkiltä kuin suomalaiselta - ainakin kielellisesti, joten suomea oli huippua puhua pitkästä aikaa ihan livenä!


Rukoilemassa hyvää vuotta tai ainakin melkein jotain sellaista


Oikea Taivaan temppeli - "Imperial vault of heaven"


Taivaan temppelin alueen tunnetuin rakennus, Hyvän sadon rukoushalli - "Hall of prayer for good harvests"


Leskikeisarinnan paviljongissa (en muista oikeaa nimeä, mutta Cixi rakennuttanut) oli hyvä hengähtää

Taivaan temppelialueen kiertelyn jälkeen oli aika lähteä kohti Helmimarkettia ja muita tinkimarketteja. Tunnelma kaikissa tinkimarketeissa oli mahtava, välillä tosin tyrkyt myyjät ärsyttivät hieman. Ostoksia ei tultu tehtyä paljoa (muutamat tuliaiset), mutta hienoa oli käydä, ja varmasti menen uudestaan alueelle, siellähän oli vaikka mitä ja halvalla - tinkiäkin saa niin paljon kuin jaksaa! Kävimme ruokailemassa japanilaisessa ravintolassa ja yllätyin positiivisesti, oli nimittäin ensimmäinen japanilainen, jonka annoksesta oikeasti aidosti pidin, eikä koko ateria juomineen ym maksanut kuin 26 yuania. Mikä ei ole paha tosiaan sieni-bambu-kasvis-riisi-kastike ateriasta, joka oli melko iso...


Helmimarketin tunnistaa

Päivä oli tosi kiva ja oli mukava tavata muitakin opiskelijasuomalaisia (ISO KIITOS vielä Nooralle ja Jyrylle kivasta päivästä!!! :))) ) ja kerrankin kierrellä seurassa, että sai jakaa reaktiotkin... :)

Jos sitten joku päivä menisi ostamaan niitä uusia silmälaseja, Jyry kertoi saaneensa lasit+aurinkolasit 30 euroon yhteensä... Ei pahan kuuloista siis.



PS. Työn hausta ei mitään uutta. Yksi paikka johon olin kakkossijalla menossa, ilmoitti, ettei pysty nyt ottamaan, sillä en saisi riittävää ohjausta kiireiden takia (joulusesonki). Nyt odottelen vastausta yhdestä toisesta paikasta läheltä.