KaiLin, Logan, Elva, minä, Vivien, Aschkan, Naomi, Briana, Tao. Kuvan otti ATK-tuki Adrian

Kuukausi näin upeassa työpaikassa ei tuntunut millään riittävän. Se meni liian nopeasti. Tuntui, että paljon jäi opittavaa, mutta paljon tuli opittua myöskin. Tiimi oli aivan mahtava, ja varmasti pidämme yhteyttä jatkossakin.

 


Nyt osaan tehdä konetäytettäviä lomakkeita unissanikin!

Näin viimeisenä päivänä ei ollut kovinkaan enää töitä. Viimeistelin eilen kesken jääneet lomakkeet ja lisäsin konetäyttöominaisuudet. Deadlinet oli taas kovilla, mutta sain tehtyä työt juuri sopivasti puoli tuntia ennen aikarajaa. Siinä ajassa ehti vielä tarkistaa kaikki ennen palautusta. Oli pomo tyytyväinen tähänkin suoritukseen.

Vielä tein extrahomman siihen loppuun, suurentelin webbibannereita 3m printtirulliksi, niin ettei logot ja tekstit menneet pilalle. Tämä homma jäi aiemmin kesken, kun se luokiteltiin "ei tärkeäksi".


Piirrellessä aika lentää kuin siivillä 

Loppupäivä meni siinä juostessa papereita eri suuntiin, kopio sopimuksesta koululle, työtodistus ja suositukset. Kävin myös ojentamassa pienet kiitoslahjat kortin kera (Dammerbergin Muumi-suklaanappeja ja marimekon lautasliinoja) isolle pomolle, Naomille, josta oli tullut näin vapaa-ajalla ihan upea ystävä kungfun ja ruokajuttujen parissa. Olin lisäksi kiitollinen Naomille, että hän oli ylipäätään ottanut minut yhtiöön työssäoppimaan, ja kaikki ne upeat juttuhetket ja illalliset yms syömiset vapaalla... Tuntui jotenkin kohtuulliselta antaa edes jotain läksijäislahjana :)

Halusin myös auttaa erästä työkaveria, joka halusi oppia käyttämään photoshoppia kunnolla, tein yhden harjoituskuvan hänelle ohjeineen. Oli kovin mielissään harjoituksista :)

Nyt on hyvät paperit taskussa täältä kiinaksi ja englanniksi. Harmiteltiin sitä kun arvosteluasteikko oli 1-3 eikä 1-5. Olisin saanut kaikista 4 (paitsi työn laadusta 5) tuolla pidemmällä asteikolla mutta, hyvät arvostelut tuli muutenkin. Erittäin paljon positiivista tekstiä että olen osoittautunut todella ammattimaiseksi työntekijäksi, hyväksi tiimipeluriksi, pysynyt loistavasti aikatauluissa, suorittanut kaikki tehtävät ajoissa. Kehuttiin myös itsevarmaksi, tietää mitä on tekemässä ja on täynnä luovia ideoita, joista suurinosa toteutettiin. Eikä siinä ollut kaikki, mutta tosi hyvää tekstiä tulin pelkästään.

Koulua varten laittoivat arvosanoiksi (asteikolla 1-3);
Yleinen työskentely: 2+ very good
Työn laadukkuus ja taso: 3 excellent
Käyttäytyminen (deadlinet, myöhästymiset ja yleinen käytös): 2 good

Suosituksiin sain taas (asteikolla 1-3);
Yleinen työskentely: 2+ very good
Työn laadukkuus ja taso: 3 excellent
Käyttäytyminen (deadlinet, myöhästymiset ja yleinen käytös): 3 excellent

Olivat kuulemma kaikki kiikunkaakun siinä 4 ja 5 rajalla, että tuntui ikävältä pistää arvosanaksi 2 (1-3) asteikolla naureskeli lausunnon kirjoittanut henkilöstöpäällikkö.

Henkilöstöpäällikkö kertoi että miinusta tuli vähän yleisestä työskentelystä kun ei se animointi ja flash ollut oikein hallussa (ei olla kyllä koulussakaan käyty vielä läpi). Käyttäytymisessä pikkuisen miinusti ammattimaisuusseikat - välillä olin hieman hermostunut kiinalaisten työmenetelmistä, erityisesti välillä kun osan töiden tekeminen oli moraalikysymys, mm. piratismi, netistä kuvapankkien kuvien "ryöstäminen" jne... Mutta ne ovat osa kiinalaista työelämää, sen kanssa täytyy työskennellä, ja sekin tuli opittua :)

Olen todella tyytyväinen arvosanoihin, ja suosituksiin! Molemmat isot pomot sanoivat, että jos palaan Kiinaan ja olen vailla työtä olen ehdottomasti tervetullut takaisin firmaan! Ehkä silloin on se animointikin hallussa ja moraali lakkaa puuttumasta työntekoon :) 

 

 

 

Tähän loppuu bloggaamiseni työssäoppimisen puolesta, eli viimeiset tekstit ovat sitten vapaa-ajalta, mitä tässä on enää alle 2 viikkoa jäljellä, hui kamala!

Kiitos taas kaikille kommenteista, posteista ja sukulaisilta joululahjarahoista (ovat tulleet tarpeeseen ja tulevat toki yhä hahah :D )

Blogin suosio on ollut huima. Parhaimpina päivinä blogia on seuraillut liki sata eri ihmistä (tietokonetta), kun taas alussa blogia lueskeli pari-kolmisen ihmistä päivittäin! Toivottavasti blogistani on apua muillekin työssäoppijoille, seikkailijoille ja Kiinaan päin matkustaville! :)

Blogikirjoitukseni siis jatkuvat vielä tässä vähän päälle viikon, muistakaa vielä seurailla ;) !