Tänään piti olla superruuhkapäivä. Eipä sitten ollutkaan.

Meikäläinen heräsi varta vasten ajoissa klo 6 ja lähdin vartin yli 7 kohti metroasemaa. Metroon pääsin jo puoli 8. Ja töissä olinkin sitten etuajassa, tunnin. Työt alkoivat yhdeksältä. Tunti meni nopeasti, nukahdin pöydälle. Onneksi heräsin noin pari minuuttia ennen kuin kiinalaiset kollegani tulivat. MYÖHÄSSÄ...??

Kiinalaisten työskentely on muuttunut sitten Maon ajoista paljon. Viereinen kollegani keksi, ettei iso pomo ole paikalla, joten hän päätti viettää leppoisan pokeri-iltapäivän. Ainakin siihen asti, kunnes jonkun kone simahti ja hän päätti alkaa korjailemaan sitä nettivideon avulla. Näppärää. Ei ihme, ettei ne kiinalaiset tavarat kestä.

Iltapäivä menikin aika nopeasti. Lähtiessäni kotia kohti, englantia puhuva kiinalaistyökaveri ilmoitti, että ne taulukot joita olin työstämässä tarvittiin täksi päiväksi. Ai, eipä aiemmin sitten sanonut. Sanoin, etten voi tehdä enempää tunteja mitä on sovittu - ilman korvauksia, ja lisäksi G oli vaatinut, että kompaktit työajat pitävät (vaikka silti hän on yrittänyt painostaa tekemään kiinalaispäiviä). Jouduin jättämään ihmettelevän ja hieman ärsyyntyneen kiinalaisen taakseni. No, onneksi talossa on muutama muukin graafikko.

Kotiin tullessani ovella oli yllätys. Iso, vihainen koira. En uskaltanut mennä ulko-ovelle, koska koira melkein kävi päälle ensimmäisellä yrityksellä. En halua sairaalaan täällä - koirat eivät todellakaan ole mitään puhtaimpia täälläpäin maailmaa, eikä sairaalahoito ole mitään huippua. Odottelin pihassa kunnes, kiinalainen vanha täti meni sisälle manaten koiraa samalla kiinaksi. Juoksin perään - juuri ja juuri ehdin samalla oven avauksella sisään. Alkaa pikkuhiljaa ymmärtämään miksi niitä koiria syödään täällä...

Koska olin joutunut odottelemaan ulkona vähän aikaa, oli väsymykseni kadonnut. Päätin viettää loppupäivän katsomalla elokuvan 2012. Täytyy sanoa, että oli parhain elokuvakokemus pitkään aikaan :)


Ympäristöön viitaten - ei olisi ollut kiva saada koiraa kimppuun... Se koira oli kyllä isompi ja rähjäisempi... (Google)

 

 

Nyt voisi mennä nukkumaan hyvissä ajoin, ja mennä huomenna ehkä vähän myöhemmällä metrolla, koska on tiistai :) Toivottavasti koira on lähtenyt jo huomenna. Muuten pitänee hankkia kiinalainen koirakeppi ...