"Hyvää päivää kansalaiset" toitottaa metroaseman täti tutusti, kun olen matkalla Pekingin eläintarhaan. Pikkuhiljaa alkaa ymmärtää ihan korvakuulolta ja muististakin sitä 3 kertaisesti nopeutettua kiinaa ja mainosten lukeminen luonnistuu jo melko hyvin. Sen huomasin tänään metrossa katsellessani televisiota, niillä on täällä sellaisetkin.

Vaihtoasemalla 1-linjalle on ilmestynyt betoniporsaiden tapaiset musta-keltaiset möhkäleet keltaisen viivan (odotusviivan) tasolle, ovien avaus -kohtaan. Tähän mennessä lattiassa ovat olleet nuolet, missä seistään, kun ihmisiä tulee ulos metrosta. Se ei ole näemmä riittänyt. Möhkäleisiin on kirjoitettu toimintaohjeet metroon noustaessa ja sieltä poistuttaessa. Mitenköhän möhkäleet toimii oikeasti, kun porukka tunkee samaan aikaan nopeana virtana pois, niin kuinkahan moni paiskautuu vasten metallimöhkäleitä? Kiva juttu. Se jäi kuitenkin kokeilematta toistaiseksi, sillä ei ollut ruuhkaa.

Metrossa eläintarhaan oli paljon kiinalaisturisteja. Pääsin jälleen itse turistikohteeksi, kun vieressä seisova turistiryhmä alkoi arvuuttelemaan kansalaisuuttani. En kuitenkaan koskaan päästänyt heitä heidän tietämättömyydestään, sillä aikaa oli vähän. He olisivat alkaneet kyselemään valokuvia, kuten yleensä kaikki muutkin kiinalaiset kun kuulevat kansallisuudestani. Olen jo muutaman kiinalaisen kanssa ollut samassa kuvassa...

Eläintarha oli helppo löytää. Ja miten iso se oli! Aikaa minulla oli muutamisen tuntia, ja luulin sen riittävän, kuten useammassa turistioppaassa oli kerrottu.

Ensimmäisenä suuntasin panda-alueelle. Pandat olivat aivan mielettömiä ja voin sanoa, että pandat eivät todellakaan elä missään kopperoissa enää. Pandat muistuttavat kovasti vauvoja tai taaperoita. Kuitenkin ehkä isoja ja pörröisiä vauvoja. Muutama panda oli hieman tylsistynyt yksinolemiseen, mutta muutaman todella leikkisän pandan löysin.


Leikkivä panda (熊猫 xiongmao, "karhukissa")


Kung fu panda


Rennosti ottava panda

>>> VIDEOLINKKI KUNG FU PANDASTA <<<
(Siis sen eläintarhan omasta kung fu pandasta, josta kuva yllä :P)

Ainoat paikat missä eläimet olivat pienissä ja huonoissa tiloissa, olivat tiikeri/leijonatalo (tosin ulkotilat olivat hyvät). Tiikeritalo oli kammottava kokemus. Häkit olivat pieniä ja ahtaita, eikä eläimillä ollut mitään virikkeitä. Tilat haisivat todella pahalle ja kaikki eläimet olivat yksin omissa tiloissaan. Raakaa ruokaa lojui pitkin häkkejä ja liha oli varmaan seissyt pidemmän aikaa paikoillaan. Onneksi ulkotilat sentään olivat melko hulppeat.


Tiikerille sopiva tila?

Tuli nähtyä myös kirahveja ja seeproja. Seeproja sai silittääkin. Seepra tuntui kyllä ihan erilaiselta silittää kuin hevonen. Hienoja olivat molemmat eläimet. Sen jälkeen kiiruhdin katsomaan sarvikuonoja ja virtahepoja. En ollut uskoa silmiäni. Virtahepo oli aivan mielettömän kokoinen. En ole tajunnut sen olevan niin valtava! Varmasti pelkäisin, jos moinen sattuisi vastaan... Ei ollut virtahepo/sarvikuonojenkaan tiloissa kehumista, varsinkin kun eläimet olivat niin isoja. Onneksi kuitenkin lähes kaikille eläimille on aina se jaloittelu/ulkoaitaus, kävi hieman sääliksi.


Ei sen kokoa voi kuvasta edes käsittää...

Kaksi tuntia ei todellakaan riittänyt koko paikan tutkimiseen. Menen myöhemmin uudestaan käymään, ja ajattelin käydä samalla kehutussa akvaariossakin, jonka liput eivät ole mitkään halvat, mutta kuitenkin... Eläintarhaan liput eivät maksaneet paljoa, joten ensi kerralla lähden jo aamusta katselemaan. Löysin eläintarhasta vihdoin myös postikortteja, niitä ei ole täällä missään ollutkaan! :)

Oli sulkemisaika ja olin siinä ajassa samoillut puiston poikki ja nähnyt useampia eläimiä, mutten todellakaan kaikkia. Lähdin suunnistamaan kohti metroasemaa. Päätin kuitenkin pistäytyä läheisessä ostoskeskuksessa (vain 9 kerrosta) katsomassa, ja mukaan tarttui muutamat tuliaiset, kun osassa liikkeistä sai vielä tinkiäkkin...

Olen positiivisesti yllättynyt, miten olen oppinut seuraamaan menojani ja kulujani, ja mikä tärkeintä, arvioimaan! Itsenäisesti asuttaessa on pakko vain oppia asettamaan asiat tärkeysjärjestykseen. Itsenäisyys tuntuu mahtavalta, voin kertoa (eli terveisiä vaan isille ja äidille, kyllä mä pärjään ;) ) !!

Täällä kotona nyt iltaa viettämässä, ja kohta alan kirjoittelemaan kortteja, kun teillä se postikin on menossa pikkuhiljaa järjestykseen... :)


Kiitos taas kaikille kaikista kommenteista, niistä on ollut paljon iloa :) !!!