Viime päivinä on tapahtunut kaikenlaista...



Torstain aamun ja päivän pysyttelin kotona lepäilemässä. Kiinalainen ystäväni oli kuitenkin aivan varma että olin kuoleman partaalla, kun mainitsin vain, että olen lievässä kuumeessa ja kurkku on kamalan kipeä.

Hän sanoi, että voi järjestää minut ilmaiseksi hyvälle lääkärille ja alkoi hössöttää kauheasti.
Se jos mikä ärsyttää, kun sairastaa. Hän tekstasi minulle kerran tunnissa kysyäkseen olenko kunnossa ja muuta. Lopulta en jaksanut enää vastailla ollenkaan, vaan annoin olla.

Iltasella päätin lähteä hakemaan ruokaa Wangfujingistä, kun sinne ei kovin pitkä matka täältä ole. Ja ruoka on parhainta juuri siellä.
Sanoin ystävälleni, että voimme nähdä siellä, mutta olen tosi nälkäinen, enkä viivy sen kauempaa. Ja sakset tarvitsi ostaa.

Tietenkin sai sitten odottaa. Kiinalaisittain "nopeasti" tarkoittaa näemmä ihan jotain muuta... Hän tuli tunnin myöhässä ja sinä aikana ehdin jo kyllästyä odottelemaan ja lähdin hakemaan ruokaa. Ruokaa tuli maisteltua montaa sorttia. Myöhässä tuleva ystäväni pahoitteli kamalasti ja tarjosi minulle muutamia ruokia muutamasta katukojusta.


Illallinen. Ei kuitenkaan onneksi oma illalliseni...


Kotiin tuli napattua osa illallisestani

Aika kuitenkin kului ja hän näytti minulle enemmän Wangfujinigiä.
Näin ensimmäistä kertaa myös kuuluisat vesikalligrafit. Ystäväni pyynnöstä hän kirjoitti minulle "Suomalainen ystäväni, tervetuloa Kiinaan". Kalligrafi kuitenkin kirjoitti Suomen toisen merkin väärin, kun ei tiennyt merkkiä suoraan.
Sain itsekin kokeilla vesikalligrafiaa. Se oli oikeastaan hauskempaa kuin osasin kuvitellakkaan, kalligrafi kehui kirjoitustani todella hyväksi ensikertalaisena.
Ehkä sain sitten Suomen kesäksi uuden harrastuksen ;D


Vesikalligrafi harrastuksensa parissa

Saksetkin löytyi. Olin kuulemma tosi onnekas, sillä saksia on vaikea löytää.
Vähän sen jälkeen lähdin kotiin. Olin 23 aikaan kotona, enkä enää jaksanut kirjoittaa, olin niin täynnä...

 


Perjantaina olo oli jo todella hyvä. Internet ei toiminut, joten en pystynyt työskentelemään etänäkään.
Päätin hieman siivoilla taloa ja pyykätä.


Olohuone


Keittiö


Parveke


Oma huone ovelta päin


Oma huone ikkunalta päin

Koska en ollut vastannut kiinalaisen ystäväni viesteihin, hän tuli ovelleni. Ihmettelen, miten hän oli edes päässyt portista, jossa on vartijat vahtimassa, tai saati sitten rappukäytävään, johon hänellä ei todellakaan ole avaimia. Täällä ei kyllä todellakaan avata ovia tuntemattomille, nämä asunnot eivät ole mitään halpoja.
Olin todella hämmentynyt, ärsyyntyt ja yllättynyt samaan aikaan.

Hänen kysyessäni vointiani sun muuta ja yrittäessään tulla sisään hermostuin hieman.
Sanoin hänelle, että ei käy nyt, olen todella kiireinen, tavataan myöhemmin.
En olisi edes halunnut nähdä juuri silloin ketään, kun sain nauttia koko talosta yksin.
Ystäväni tekstasi pian. Miksi, hän kyseli. Sanoin, että en tarvitse huolenpitoa, osaan itsekin huolehtia itsestäni, ja totesin suoraan, että en tykkää jos kotiini tullaan ilman kutsua, sen on todella epäkohteliasta. Sen jälkeen estin ystävän puhelimestani, sillä koin hänet todella rasittavaksi.
Onneksi meillä on kuitenkin ovisilmä, jos tulee kutsumattomia ihmisiä koputtelemaan ovelle...

Pian siivoukseni jälkeen Isaac tuli kotiin ja puhuimme edellisestä tapauksesta. Isaac sanoi, että jotkut kiinalaiset ovat todellisia paapojia tai muuten vaan roikkuvia. Hänkin ihmetteli, että miten hän on päässyt portista saatika rappukäytävän ovesta sisään. Toisinaan jotkut jättävät kuulemma rappukäytävän oven vahingossa raolleen.

En jaksanut enää välittää koko tapauksesta, vaan suuntasin itseni kauppaan ruokaostoksille. Tuli ostettua myös uusi hame.
Kyllä, Pekingissä on vielä hamekelit. Perjantaina oli liki 18 astetta.

Ruoka+vaateostokseni nielivät jonkin verran rahaa. Lohduttauduin sillä, että pian on tilipäivä ja kaikki ostokseni olivat välttämättömiä, ruokaa tuli ostettua koko seuraavaksi viikoksi, kun hieman innostuin... Pikkuhiljaa täällä alkaa näkemään eron halvan ja kalliin välillä. (Vaikka mielestäni täällä on jo muutenkin halpaa.) Koska huoneeni oli ankea, päätin piristää sitä kasvilla. Ostin pikkubambun huoneeseeni, ihastuin sen helppohoitoisuuteen ja vihreyteen -  kaikki kasvit ovat uskomattoman halpoja täälläpäin...


Rikkaruoho ikkunalla


Myöhemmin illasta yritettiin korjata internettiä sitten vaikka millä. Ei onnistunut. Tietenkin internet ei toimi silloin, kun sitä oikeasti tarvitsee... Isaacin kanssa lähdimme lataamaan puheaikaa puhelimeeni ja käymään automaatin kautta läheisessä halvassa "kauneusputiikissa". Tuli ostettua uusi sheiveri, nimittäin huomasin jättäneeni sen kotiin... sekin maksoi vaan 70 yuania, ja eikä ollut mikään halvin. Löysin kaupasta myös kaksipuoleisen suurentavan peilin, jonka perään olen Suomessa haikaillut, sen hinnaksi jäi täällä 30 yuania. Mukaan tarttui myös body scrapia jättipurkki 25 yuania ja hiusharja + jalkaraspi. Täydellistä.
Päätin olla tuhlaamatta mihinkään ensiviikolla, koska olin tehnyt melko isoja investointeja.

Illasta paljastui Isaacin liki sadan levyn dvd-kokoelma. Ainakin jotain tekemistä saastepäiviksi siis.
Internet ei toiminut vieläkään. Anton tuli kotiin, ja kertoi, että koska viereen ollaan rakentamassa uutta ostoskeskusta, ja kaikki sähköjodot ym on tien vierestä pistetty poikki. Kauppareissulla ihmettelikin mastoista roikkuvia sähköjohtoja ja katkenneita johtoja pitkin katuja. Kamera ei vaan harmikseni ollut mukana. Kiina yllätti jälleen - onhan siinäkin tapa rakentaa: johdot palasiksi...

 


Tänään launataina ulkoilma on ollut todella saasteista. Taivas on ollut sumuinen ja lian peittämä. En siis syystäkään ollut vielä innokas lähtemään ulos testaamaan, joskos saasteensietokykyni olisi noussut.


Ruma ilma (Ylhäällä ikkunan ja seinän kohdalla oleva ruskea läntti on likaa ikkunan ulkopuolelta... Kuva ei ole koko totuus, vähän värit vääristyneet)

Internet ei yhä toiminut, joten päätimme soittaa Jille. Ji soitti pian takaisin ja sanoi, että kaksi korjausmiestä tulee katsomaan yhteyden kuntoon. Tarvittiin kaksi kiinalaista korjaamaan nettiyhteys.

Tunnin ja usean puhelun päästä saivat internetin toimimaan. Hyvä niin. Siinä ajassa, kun netti oli epäkunnossa, Isaac ehti menettää lauantain työvuoronsa ja minä menetin etätyöpäiväni. Sitten tässä odottelenkin, että mitkä johdot seuraavaksi pistetään palasiksi...

Ensimmäistä kertaa tuli tänään itse kokattua. Olin tuonut Suomesta joitakin kuivaruokatarvikkeita, joita on Kiinasta vaikea löytää. Koska kyseessä oli aito kaasuhella, jollaista en ikinä ole käyttänyt, päädyin helppoon ruokaan. Juustomakaronia.


Kokkausta kaasulla

Oli muuten sairaan hyvää kaikkien kiinalaisten ruokien jälkeen, tuntui mahtavalta syödä jotain niin yksinkertaista! Kun palaan, voitte tarjota puuroa ja hernekeittoa kiitos, haha!

Se siitä ja tässä sitä ollaan. Illasta Ji tulee vierailemaan ja ajattelin katsoa ehkä jonkin elokuvan... :)