Yö oli suhteellisen tuskainen rikkinäisen polven takia, joten yöunet jäivät vähemmälle.

Ei auttanut kuin aamulla ottaa särkylääke ja lähteä töihin. Kyllä se olo sitten siellä töissä helpotti. Aluksi kun ei meinannut olla mitään hommia, ja sen jälkeen niitä tulikin ihan kiitettävästi kahdeksi päiväksi. Tänään tein photoshoptyöskentelyä enimmäkseen, toteutin markkinointijohtajan visioita bannerista muutamisen kappaleen ja sen jälkeen sain todella haasteellisen tehtävän.

Sosiaalisiin medioihin mainossivuja. Kyllä ne Facebookit, Myspacet, Twitterit yms tiedetään, mutta mainossivujen tekeminen onkin sitten ihan jotain muuta. Päivä ja iltapäivä kului siinä ihmetellen miten Facebookiin yms sosiaalisiin medioihin saa tehtyä ne fanisivut, niin että näyttävät ammattimaisilta... Tämä on pidemmän ajan projekti onneksi.

Illasta tuli sitten käsiini kriisiprojekti. Käyntikortin uudelleen tekeminen mallista mahdollisimman nopeasti. Kuulostaa helpolta, mitä se ei täällä ole. En ollut ihan varma että pitääkö itkeä vai nauraa Kiinan painotaloille, sillä käyntikortit olivat tehty niin epäammattimaisesti, etten mitään voinut orginaaleista jpeg-kuvista taikoa kasaan. Orginaalia oli skaalailtu tuhottomasti, resoluutio jotain niin noloa ja kaikki oli väännetty kasaan photoshopilla. Painotalo oli tietysti poistanut orginaalit tiedostot, joten siitä sitten koko käyntikortti uudestaan. Harmitti hirmuisesti tehdä samanlainen epäammattimainen jpeg-kuva huonolla laadulla, jota pyysivät, oikein pahalta tuntui... Tunnin ankaran tasitelun jälkeen näytölläni oli sekava jpeg kuva, joka sitten illasta lähti vielä painoon. Tulipa opittua taas paljon Kiinan painoista - täällä pitää välillä olla epäammattimainen, ja olen erittäin huono siinä.

Illasta olisi pitänyt käydä automaatilla nostamassa rahat vuokran maksuun. Kiina on kivasti taas kiristänyt nostorajoja, että ulos ei saa kuin max. 3000 yuania / päivä. Kyse on kuulemma turvallisuudesta. Tulipahan kierrettyä muutaman korttelin automaatit, mutta ei se mitään... Ehkä huomenna saisi sitten loputkin vuokrasta maksettua.

Anton on myös alkanut käyttää kaasua ja lämmitystä isoja määriä, niin että meikäläisen huoneessa on oikeasti kuuma, ja se on muuten isoin huone koko talossa, ja näin ollen kuukaudet sähkö,vesi,netti ja kaasulaskut olivat kohonneet pilviin. Jouduin maksamaan omaa osuuttani melkein 300 yuania, mikä on jo paljon täällä, se on melkein 3 kertaa enemmän kuin yleensä.



Joulusissa tunnelmissa?

Lisäksi tänään tuli ensimmäinen kirje yhdeltä kaverilta, ilahdutti kauheasti! :)