Täällä ollaan taas. Ja mä oon taas menossa. Paluu Pekingiin häämöttää noin 24 tunnin lentorumban päässä. Helsinki-Lontoo-Hong Kong-Peking. Onneksi en joudu menemään yksin, tänä vuonna on seuraakin. Vai mitenpäin se nyt oli - Jessellä on oma turistiopas.

Joskus viime syksynä tuli joskus puheeksi Jessen kanssa tälläinen top 10 lista, että mitkä olisi ne maat missä haluaisi edes kerran elämässään käydä. Kiina oli yksi niistä. Mä sanoin Jesselle tuolloin, että lähdetään ihmeessä joskus jos siihen tulee mahdollisuus, ei sinne saastehelvettiin kannata yksin lähteä ja englannintaito on mitä on. Monen mutkan kautta päädyttiin sit istumaan tänne Helsinki-Vantaan kakkosterminaaliin.

Mitä on tapahtunut sen jälkeen kun lopetin tämän blogin kirjoittamisen? Valmistuin painotuotantoassistentiksi erinomaisin arvosanoin ja stipendein, kuitenkin sitä oman alan työpaikkaa ei löytynyt. Heittäydyin yrittäjäksi 2012 joulukuussa ja pistin pystyyn Mainostoimisto Saväytyksen. Sitä oon nyt tässä duunaillut siitä asti. Tehdään pääsääntöisesti mainontaa, markkinointia ja brändäystä pienille ja uusille firmoille. Sitten jotenkin vain päädyin pohtimaan, että miten tästä bisneksestä saadaan tuottavampi ja edullisempi asiakkaille. Se pitää viedä Kiinaan. Kaikella sillä osaamisella ja taidoilla joita viime reissultani sain. Soittelin muutamat skype-puhelut ja kirjoitin useamman sähköpostin sekä kiinaksi, että englanniksi parille painofirmalle, että miten ois, aletaanko tekeen yhteistyötä. Kiinalaiseen kulttuuriinhan kuuluu se, ettei kutsusta saa koskaan kieltäytyä. Muuten menettää kasvonsa ja se on kamalinta mitä kiinalaiselle tai kelle tahansa laowaille voi tapahtua.

Hyväksyin kutsun.

Vähän ehkä hirvittää, että mihin linnunpesäkeittoon olen tunkenut lusikkani, mutta eiköhän se tästä. Tietotaitoa on kehittynyt aika hyvin, ainakin toivottavasti. Ja jos ei, niin saatte tänne blogiin hilpeää vuodatusta kiinalaisesta kulttuurista.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas-normal.jpg

Hip hei me lennetään!

DSC09306-normal.jpg

Tällä kertaa ollaan varauduttu saasteisiin sun muihin. Ja lääkehiiltä nyt löytyy kans - vahingosta viisastuneena.

DSC09305-normal.jpg

Fazerilla oli aika makea ständi lentokentällä.

 

Palataan siis taas riisikulholle, kunhan laskeudutaan.