Viime yön sai vähän paremmin nukuttua, mutta silti aamulla unetti. Olen ottanut tavaksi jättää verhot yöksi auki, jotta aamulla aurinko paistaa sitten sisälle, näin on kivempi herätä. Olen myös lisännyt herätystehoa soittamalla musiikkia aamuisin, kun on levyjä jokunen kipale tultua osteltua.

Matkalla töihin löysin aivan järjettömän upean pastillirasian (pastillit ovat auttaneet ainakin itseäni hengittämään paremmin), joten se oli pakko ostaa sisältöä ihmetellen. Upeita pakkauksia (sisältöineen) ja mainoksia on tultu talletettua jonkin verran. Lähes jokainen pakkaus on aivan mielettömän upea näyte kiinalaisesta painotyöstä. Miten ne sen tekevät? Karamellit ovat hologrammi-, kimalle- yms glitterpapereissa ja painojälki on loistavaa. Silti suosikki painotuotteekseni on noussut kiinalaiset levy- ja elokuvapiraatit. Unohtakaa ne pikselimössöiset paperiläpyskät, nämä painaa laatumateriaaleille, kohokuvioinnit, foliot ja kaikki löytyy. Eikä huomaa eroa. Muutaman painopakkauksen vien kouluun ihasteltavaksi :)

Töissä oli taas kerran kaikkea kivaa ja paljon opittavaa.

Tänään sain tehtyä ihka ensimmäisen Facebook-fanitus-testisivun, mainoksineen, linkkeineen, valikkoineen jne. Koodaustaidot nousivat kohisten. Seuraavaksi on sitten enää lopullinen versio, ja sitten pohditaan julkaisua :)

Lisäksi sain viimeisteltyä eilisen banneri yms tehtävän kiinalaisesta kompassista. Tehtävä oli todella mielenkiintoinen, sillä ainoat materiaalit joita oli käytössäni, olivat pieni kuva kiinalaisesta kompassista ja logo. Kompassi piti avata ja laittaa sisältö hehkumaan. Tein tästä kolme versiota. Yhden hehkulla, toiseen sijoitin logon sisälle ja kolmasta sovelsin itse niin, että logo tulee ikäänkuin "henkimäisesti" ulos kompassista. Logan oli supertyytyväinen jälkeeni ja oli yllättynyt, kuinka hyvä lopputulos oli verraten kuvaorginaaliin.

Sen jälkeen sain useamman viikon piirtelyprojektin. 32 kuvaa. Suurin osa näistä tehtävä photoshopilla + illustratotilla. Huomenna muutama valokuvaussessio, että saa osan kuvista pois alta.

Täällä on kyllä ollut niin mukavaa! Työtehtävät ovat olleet monipuolisia, tiimi on kiva ja olen hoitanut kaiken kiitettävästi esimiesteni mukaan. Kat sanoi, että kirjoittaa minulle huippusuositukset. Saan vielä kiinankieliset käännöksen noista todistuksista, ettei sitten tarvitse Suomessa käännättää kalliisti.

Olin positiivisesti yllättynyt, kun postilaatikkooni oli tuupattu punainen paketti Suomesta. Paketista löytyi suklaata, lämpösukat ja joulukalenteri! Ihana piriste tänne, ja kunnon suklaata on ollut ikävä :)

Lisäksi Elva tulee tänne jouluksi, ja koitamme keksiä sitten jotain hauskaa ohjelmaa, hänen mielestään suomalainen joulu kuulosti tylsältä. Lisäki pitkäaikainen kirjekaverini Janice saapuu Hong Kongista tänne 27. päivä joulukuuta, mikäli muistan päivän oikein. Työssäoppimisjakson päätän hyvissä ajoin 23.12, että ehtii vielä nauttia tästä upeasta reissusta ennen kotimaahan paluuta :)



Ensiapupaketti Suomesta


Yong'Anlin katukuvaa illalla (huom. täällä on käytössä siis 12 tuntinen kello)