Tuli nukuttua... Heräsin yhdeltä päivällä, kun ei ollut töitä ja vähän järjestelin tavaroita kaappeihin.
Yöt ovat tosi kylmiä täällä. Ei täällä mitään pattereita ole.
Onneksi oli lueskellut nettiä ja kirjoja, joten olin ottanut mukaan nuo paksut sukat :)

Päivällä lähdin testailemaan metroa, tai bussijunaa, kuten ne metroissa kuuluttavat.
Metro on tosi kätevä täällä, se on siisti ja nopea. Metrossa tulee kiinan ja englannin kieliset kuulutukset.
Metro, varsinkin ulkometrot, näyttävät joltain huvipuistolaitteelta, mikä on aika hauskaa, ainakin näkee maisemia :)
Metroon nouseminen taas muistuttaa suuresti tuolileikkiä, eli juostaan, tönitään ja rynnitään. Lopuksi tuuletetaan kun on päässyt istumaan.
Kokeilin itsekin tätä kiinalaista tuolileikkiä muutamisen kertaa, aikas vaikea peli. Tosin, helpotti suuresti kun oli pidempi kun muut...

Kun olin katsonut metroreitit työpaikalle, keksin että olympiastadionille, eli Linnunpesälle ei ollut pitkä matka, joten lähdin sinne.


Minä linnunpesällä :)

Linnunpesä oli järjettömän iso. Ja upea näky, myös Vesikuutio oli hieno. Ihmettelin kauheasti puistoa. Kiinalaisia ei ollut lähes yhtään.
(Isaac kuitenkin kertoi kotona, että kiinalaiset ilmestyvät kuin tyhjästä viikonloppuisin... ja Anton lisäsi että myös aamuisin ja iltaisin ne vain ilmestyvät kummasti joka metroon ja kadulle...)
Kävin Linnunpesän sisälläkin. Se oli aika mahtava juttu se. Maksoi vähäsen, mutta kerran elämässään sitä pääsee moisessa käymään :)


Linnunpesän sisältö


Vesikuutio illalla


Olympiaväreissä säkenöivä olympiatorni


Olympiastadionilla tuli vietettyä useampi tunti ja alkoi hiukoa. Päätin lähteä metroilla toisiin suuntiin, kuuluisalle Wangfujingin ruokakadulle...
Wangfujingillä oli muutakin. Se on kilometrejä pitkä ostoskatu, jonka varrella on monta ostoskeskusta, siis sairaan monta ja kaikki oli ISOA ja HALPAA (terveisiä äitille ja muille shoppailuihmisille :D)!


Pikkuinen kirjakauppa


Ruokakatu löytyi aika helposti. Siihen oli vanha kiinalainen portti. Ja heti portin oikealla puolen koju, josta sai ostaa mm. skorpioneja meritähtiä ja merihevosia vartaissa... En vielä ostanut :D
Ruuaksi söin sieni ja kasvistäytteisiä nyyttejä, oli tosi täyttäviä ja maksoi 14 yuania :)


Wangfujingin ruokakatu (tästä lisää kuvia myöhemmin, menen uudestaan! :) )



Olin niin väsynyt syötyäni, että navigoin itseni läpi luksusostarin metroasemalle ja kotiin.
Tässä sitä ollaan... Huomenna Kielletty kaupunki ja Taivaallisen rauhan aukio, on kuulemma parhainta aikaa ennenkuin tulee kylmä ja turisteja :)


Hyvää yötä :D