Vähän tuli aamusta kiukuteltua kun olin taas unissani lykännyt herätystäni ja näin olleen lähtö siirtyi myöhemmäksi.

Harjoitukset olivat RiTan-puistossa. Osasin ennakoida asiaa sen verran, että otin sentään edes kartan mukaan. Mutta ei siitä kyllä ollut mitään hyötyä. Kun nimittäin saavuin kahden kadun risteykseen, jonka kulmassa puiston olisi pitänyt olla, niin eihän se sitten siinä ollut. Kiersin koko kadun kulmauksen ympäri. Se oli täynnä suurlähetystöjä. Eikä ihmisiä. Vartijoita kun ei saanut häiritä (kylttien mukaan). Kiersin taas toiselle puolelle. Ja kysyin neuvoa eräältä poliisilta.

Mies ei selvästi osannut päättää minne minun pitäisi mennä. Ensin nimittäin hän käski kääntyä vieressä olevalle hutongille. Ei se kyllä mikään puisto ollut. Lähimaillekaan. Selitin, että haluan puiston itäportille. Hutongin osan nimi sitten sattui vain olemaan RiTan Dongmen 9 Hao (RiTan Itäportti, numero 9). Sen jälkeen mies sanoi että menekkin tuonne suuntaan mistä tulin. Huusi takaisin. Sanoi, että jos olet eksynyt pitää mennä viereiselle poliisiasemalle, mikä oli aika huvitavaa, kun mies itse sattui olemaan poliisi. Se siitä sitten, lähdin kokeilemaan toista suuntaa. Eikä siitäkään sitten tullut mitään.

Kyllästyin pyörimiseen ja aikaa oli kulunut tarpeeksi joten otin taksin. Taksikuski sentään tiesi puiston. Mutta sanoi, että ei ole mitään itäporttia. Ai. Pyysin sitten jättämän lähimmälle puiston portille. Tietysti juuri krittisellä hetkellä, kun pyysin kuskia odottamaan, olin soittamassa ystävälleni, puheaika loppui. Sekin tuli opittua, että puheluihin ei voi vastata ellei ole rahaa puhelimessa.

Jäin taksista pois ja Naomi käveli vastaan hakemaan. Olin kuulemma itäportilla. On kyllä hyvää tietämystä paikallisilla poliiseilla ja taksikuskeilla, ihmeteltiin yhdessä.

Puisto oli hieno jopa talvella, harmi etten ole älynnyt sinne aiemmin mennä... Kuitenkin sillä välillä osa porukasta oli ehtinyt lähteä, ja paikalla oli enää Naomin kungfuveli. Hänkin oli 18, ja opiskelee Shaolin temppelissä tällä hetkellä. Hän oli tullut Pekingiin harjoitellakseen kilpailuja varten.

Ei siitä treenaamisesta oikeastaan mitään tullut. Voin sanoa, että tuli "hieman" alempitasoinen olo kun näin heidän kahden treenaavan miekkaa yms. Oli meinaan pikkasen kovempaa tasoa. No, kyllä minäkin siinä sitten jotain treeniä räpelsin, ja miten yllättävää huomata, että pieni taukoilu on palauttanut venyvyyden ainakin, meni melko nätisti alas, suorin selin ja jaloin. Sain hypyt kohdilleen, ja jalat päähän potkuissa, jee hyvä minä! Ei se ilo kauaa kestänyt, jotenkin onnistuin vääntämään polveni ja nilkkani (olisiko kylmällä ilmalla ja treenit ilman lämmittelyjä?), niin, että kirpaisi jo nätisti kun portaita käveli. Ei se mitään! Oli niin hieno kokemus, että on ehkä sen arvoinenkin :)


Ei pöllömpi treenipaikka


Ei tämä vielä mitään, mutta oottakaapa kun näette videot...

>>> Tässä hieman rankan treenin tulosta <<<

Kävimme sen jälkeen Alien Streetillä syömässä. Ufokatu on, yllätys yllätys, ulkomaalaisten katu. Tai no. Venäläisten katu. Tuli maisteluta maailman parhaimpia, ihania paksuja riisinuudeleita, nam! Hyvästit heitettiin metroasemalla (portaikossa polven turvotus paheni kivasti), mutta ikävä kyllä tulee Naomiakin! Pysymme yhteyksissä, ja Naomi muistutteli, että olisi mahdollista päästä sinne kungfu-kouluun Shaolinissa ilmaiseksi, jos myöhemmin kiinnostaa.

Sen jälkeen matka jatkui silmälasiostoksille Cocon kanssa :) Panjiayuan on täynnä silmälasiliikkeitä, joten päädyimme sinne ostoksille. Pieniä selkkauksia sattui matkalla, kun en ollut löytää oikeaa paikkaa ja odotin alkuun tunnin bussipysäkillä. Ei ollut nimittäin mitään tietoa missä piti tavata, bussiohjeet oli vain annettu. Tunnin mietiskelyn ja odottelun jälkeen (huom. myöhästely on kiinalaisille tyypillistä), lähdin etsimään puhelinlatauspaikkaa.

Sen jälkeen asiat selkenivätkin jo paljon enemmän. Tapaamispaikka, jota ei ollut, mutta nyt sellainen sovittiin, oli takana päin, sinne siis. Siellä Coco jo olikin.

Silmälasiliikkeitä oli niin monta! Kierreltiin useita, ja kaiken lisäksi vieressä oli vielä valtava silmälasiostoskeskus, ja toisella puolen tietä samanmoinen. Pelkkiä laseja koko tienpätkä täynnä.

Useamman putiikin ja sovittelun jälkeen päätin teetättää vanhoihin laseihini uudet linssit (2 linssiä, -2.75 vahvuuksilla100 yuania). Oli melkoinen elämys kun näkö kirkastui aivan huimasti uusien linssien myötä, oli mielettömän hienoa nähdä taas kunnolla! Koska olivat niin edulliset, ostin myös uudet kehykset, joihin hieman vahvemmat linssit. Kehykset maksoivat 95 yuania, ja linssit -3.00 vahvuuksilla 125 yuania, ei paha hinta. Kuitenkin laskeskelin, että näköni oli huonontunut -0.50 yksikköä kolmessa vuodessa, uskon, että pärjään näillä uusilla linsseillä vähän aikaa, ja voin myöhemmin vaihtaa sitten niihin uusiin, kun aika koittaa :)


Uudet hianot :)


Tuon malliset linssit on vielä ihan kivat, suurin osa oli aivan liian isoja :S


Vahnoihin linsseihin iskettiin reiät

Ostin myös omilla vahvuuksillani puolen vuoden (jos ei käytä päivittäin, kestävät vuoden) värilliset linssit noita cosplay-juttuja varten. On välillä ollut ihan kamalaa kun ei ole nähnyt tarpeeksi pukuiluharrastuksessa, nyt on sekin asia korjattu. :) Mustat linssit (häivytyksellä) tuli hankittua, sillä kuitenkin usein niillä hahmoilla on mustat silmät, aasialaisia kun ovat. Pitkään harkitsin, niitä kun oli niin montaa väriä. Linssit aineineen maksoivat kuitenkin vain 125 yuania, joten oli ihan urhauksen arvoinen. Suomessa ovat maksaneet sen 30 euroa pari ilman mitään vahvuuksia, eikä niillä kyllä ole mitään tietysti nähnytkään. Katsoo jos myöhemmin hankkisi normaalit piilarit, kun olivat noin edulliset. Olisi ihan kiva kungfussakin sitten, kun näkee mitä ollaan tekemässä :)


Ei varmaan tarvitse kertoa kummassa on piilari

Kotiin tultiin kahdeksan aikoihin, ja polvi on tosi makeasti turvonnut, ja on violetin, sini-harmaa sävytteinen, kylmähoitoa siis ja hierontaa, näillä kuulemma pitäisi lähteä!


PS. Piilarit tuli testattua, kyllä niillä näkee oikeasti, ja ihan hyvät ovat silmissä, ei kirvele tms :) On ihan ihmeellistä oikeasti NÄHDÄ ilman laseja!!!