Kokoan tähän nyt tänään kaikki kirjoitelmat joita en ole jaksanut vähien yöunien vuoksi sitten enää jaksanut julkaista kirjoitettuani ne muistiolla...


Torstai 9.10

Ilma on muuttunut niin kuivaksi että yöunet ovat joka yö jääneet vähemmälle ja kurkku on kuivunut rusinaksi jos näin saa sanoa. Ääni katosi tänään aamulla mutta palasi onneksi sitten pienen äänenavauksen jälkeen.

Ei vieläkään tunnu että olisin työharjoittelussa tai tekemässä ihka oikeita töitä koska olen kuullut sanottavan usein että työ on pitkäveteistä ja tylsää että mielummin olisi kotona. Minulle jokainen työ on haaste ja olen tyytyväinen suorituksiini. Työtehtävät olivat mieluisia taas tänäänkin.

Toteutin tänään useamman sivuotsikon graafisen ulkoasun ja sain tutustua kiinalaisiin maisemiin kun otsikoissa piti käyttää kuvia. Tämän lisäksi taiteilin samaan aikaan kuvaprojektia tosin en niin menestyksekkäästi en saanut kovin montaa kuvaa valmiiksi, kun olin vähän kujalla ohjeista pitkästä palaveristä huolimatta.


Päivän ruokana oli kaalia ja sieniä kastikkeessa riisin kera, mikä on suosikkini työpaikan viereisestä ravintolasta tilattuna - hinta? 8RMB. Näppikset eivät sisälly ateriaan.

Kun tulin kotiin olin aivan kuitti. Onneksi toimistosta soitettin ja sanottiin että huomenna ei ole töitä koska toimiston internetpiuhoja laitetaan uuteen järjestykseen. Raahauduin kotimatkalla kaupan kautta täyttämään vesivarastot, olen yrittänyt juoda lähes litran päivässä erittäin kuivan ilman takia.


Perjantai 10.12

Piti tänään lähteä kiinakouluun, mutta aamulla huomasin ääneni olleen kadonneen eikä se ollut palannut kun heräsin seuraavan kerran. Harmittaa hieman kun en ole päässyt käymään tunneilla tällä viikolla ollenkaan, tosin olen yrittänyt itse opiskella tunnilla käsiteltävää tekstikappaletta, melko heikoin tuloksin kun kärsin vielä muutamasta kiinalaisesta äänneviasta.

Kurkku on aivan punainen ja juominen tuntuu vain kipeyttävän kurkkuani vain enemmän. Pastilleja en taas viitsi napsia kokoaikaa. Pitäisi oikeasti mennä ostamaan se ilmankostuttaja eihän ne märät pyyhkeet patterilla kovinkaan auta.

Päivällä ilma ei ollut niin kuivaa tuuletusten ja lattian pesun jälkeen, joten otin pienet päikkärit siihen väliin. Lyhyeksi jäivät kun kämppis keksi katsoa tietokoneelta jotain ohjelmaa erittäin kovilla äänillä (ja milläs kerrot että yrität nukkua kun ääntä ei tule ja englannin ymmärtäminen on siinä ja siinä). Olin kuitenkin niin väsynyt että nukahdin jonkin ajan päästä takaisin.

Myöhemmin tuli pakkailtua siinä tuliaisia laukkuun että saa hyllyille vähän tilaa alkoi olemaan niin täyttä... Josko huomenna helpottaisi.


Kiinalaisia pastillirasioita


Lauantai 11.12

Oli aivan kuollut aamulla, yöunet jäivät jälleen kerran vähäisiksi yskimisen ja jatkuvan liman räkimisen takia. Nyt on alkanut muodostumaan kurkkuun limaa niin että se tukkii hengitystiet. Olen välttänyt maitotuotteita tänään ettei olo pahentuisi.

Päivästä taas päikkärit ja ruokaa  - kyllä olo koheni vähän. Ruokaa tosin ei ollut helppoa hakea tuntui kuin olisi ollut jossain palomiesten savuharjoituksissa. En tiedä mitä Isaac oli keittiössä polttanut mutta keittiö oli niin sakea savusta, ettei siellä nähnyt eteensä. Fiksusti tietenkin ovet oli laitettu kiinni, ja yksikään ikkuna ei ollut edes auki. Liesituuletin on tukossa. Ja siellä se laittoi ruokaa.

Heikotti jo valmiiksi niin paljon kun ensimmäisen kerran astuin keittiöön, että tuntui kun olisi jalat mennyt alta. Seuraavalla yrityksellä olin varautunut hengityssuojani kanssa, ja menin avaamaan ikkunoita. Höyryn ja savun ansiosta niitä ei ollut tietystikään helppo avata, kun ei ollut mitään kahvoja vaan liukuikkunat.

Vähän ajan päästä sain onneksi ikkunat auki ja savua alkoi virrata ulos. "Are you crazy? You gonna die here" sanoin Isaacille, kun hän ei ollut tajunnut tilanteen vakavuutta. Eikä kyllä tajunnut sen jälkeenkään. Jos jaksaisi huomenna sitten katsoa kuinka pahasti ritilät ovat palaneet täyteen törkyä...

Olo oli muuttunut heikommaksi savuharjoitusten jälkeen, oli pakko levätä. Tänään olisi ollut työkaverin, KaiLinin syntymäpäivän viettoa yhdessä baarissa, mutta olo oli sellainen, että hyvä kun pysyi pystyssä, kun pääsi hakemaan kylppäristä särkylääkettä - päätin jättää väliin.

En muutenkaan ole mikään alkoholin ystävä, ja ganbei (kippis = kuppi tyhjäksi) huudahdus ei olisi ollut mitään kivaa kuultavaa. Jos ei juo maljaa maljan nostaja menettää kasvonsa, mikä on suuri loukkaus tietysti. Kupissa voi olla mitä tahansa mehun ja väkevämmän väliltä, tässä tapauksessa uskoisin kupissa olleen jotain muuta kuin mehua... Lähetin KaiLinille tekstiviestionnittelut ja pahoittelut etten heikon olon vuoksi pysty tulemaan juhliin. Onneksi en ollut ainoa joka oli pois juhlista, mm. Elva oli myös kuumessa.

Skypen kautta onneksi sitten sai puhuttua kotiinkinpäin ja kavereille se helpotti harmistusta hieman, mutta kyllä minä ehdin juhliin myöhemminkin tässä on vielä elämä edessä!



Possua ja siiliä sekä mustaa riisiä (+valkoista tietysti)

 

Pahoitteluni kaikista kirjoitusvirheistä, en ole nyt jaksanut oikolukea vähään aikaan.. (Tekstit kaikki kuitenkin oikoluen printtiversiota varten...)