Tänään ei ollut muutakaan tekemistä, joten päätin lähteä uudelle yritykselle etsimään Guessin liikettä äidille :) Tällä kertaa jäin eri asemalla kuin viimeksi ja suuntasin jopa oikealle uloskäynnille. Siinä naaman edessä se sitten olikin. Ei se Guessin liike kyllä, mutta kuuluisa silkki ja helmimarketti. Iso ostoskeskusmainen tinkimarketti, jossa oli muistaakseni 8 kerrosta, ja lisäksi muutama vielä allakin. Kulutin aikaani kierrellen markettia, nyt kun sen vihdoinkin löysin, milläs muullakaan kuin vahingossa.

Mukaan tarttui kartta ja kiina/englanti fraasikirja (omani on tietysti kotona), sekä muutamat postikortit vielä lähetettäviksi. Karttapuoli on nyt siis hallussa, ei tarvitse enää pyöriä idioottina ympäri keskustaa, että olikos se nyt sitten oikeaan vai vasempaan. Eikä täällä mitään oikeita ja vasempia oikeasti ole. Täällä on ilmansuunnat, joilla suunnat kerrotaan. "Kävele pohjoiseen ja sitten käänny kaakkoon. Kävele puoli korttelia ja sitten ota suunnaksi itä. Idässä puolitoista korttelia eteenpäin on se pilvenpiirtäjä. Se on siellä". Näitä on sangen hauska kuunnella. Otapa siitä sitten yhtäkkiä selvää missä on pohjoinen, jos ei ole katukylttejä lähistöllä. Tai kortteli, se vasta hauska sana onkin, se on niin epämääräinen käsite täällä, pilvenpiirtäjistä puhumattakaan... Yhdessä vaiheessa harkitsin jo vakavasti kompassin hankkimista. Katsotaan jos se arvailu loppuisi nyt tämän kartan avulla...


Silkkimarketin tinkimistunnelmaa

Silkkimarketin pikakatsauksen jälkeen suuntasin tieni vihdoin sinne kadulle, jonne Googlemaps oli ystävällisesti minut neuvonut. Se tie olikin tuttu. Se oli niitä samoja joita olin kiertänyt muutaman kerran ympäri viimeisimmällä etsintäkerralla. Tällä kertaa jatkoin suoraan, ja sitten harmitti ehkä vähän. Olin kääntynyt oikealle, eli tässä tapauksessa ITÄÄN viimekerralla. Juuri ennen sitä luksusostaria, jossa kyseinen Guessin liike sijaitsi. No löytyi se liike. Liike oli aikamoinen pettymys (kyllä, myös äidille terveiset), se oli melko pieni, ja laukkuja, joita olin tullut katsomaan, oli vähän. Eikä niitä saanut kuvata, piratisoinnin pelossa. Tässä sitten olenkin illan etsinyt netistä kuvia mitä siellä oli tarjolla :)


The Placen luksusostarialuetta

Lähdin takaisin. Ruokakaupan kautta ja päätin sittenkin pysähtyä siihen yhden levy/leffakaupan luo silkkimarketissa. Niinhän siinä kävi että lähti kolme leffaa mukaan (joista yksi eräälle kungfu friikille sinne Suomeen ;PP). Maksoivat 15 yuania kipaleelta, pakkauksineen, ei siis mitään paperiläpysköitä, vaan taiteltavat pahvirasiat tms, joiden sisälle voidaan ujuttaa leffakotelo. En kyllä tunnistaisi piraatiksi, ihan totta. Eli jos jollain on leffatarpeita siellä, niin täältä sais...


Hello It's me, Beijing!? Peking on muuttunut siitä mitä se joskus oli. Ja paljon. Onkohan tätä näkymää enää 10 vuoden päästä?


PS. Tuli hieno fiilis kun sai auttaa muutamaa turistia, kun niillä oli kieli/ymmärrysongelmia.. Jes, olen siis ohittanut jo turistitason 8)