29.11, maanantai

Päivä alkoi mukavasti. Ilma on mielestäni ollut nyt saasteisempaa täälläpäin, mutta ei ole ainakaan vielä toistaiseksi mitään superpahaa ole ollut, ellen ole hengityssuojaa unohtanut kotiin, silloin selviäminen pölypussissa on melko haasteellista.

Eilinen meni mukavasti. Aamulla oli taas vaikea päästä sängystä ylös kun on niskat ja selkä olleet niin jumissa. Kiinalaiset ei edes tiedä mikä snäky on, ainakaa minun mielestäni. Oma patjani on kuin kalliolla nukkuisi, eikä sitä helpota yhtään, että osa jousista tuntuu tulevan ulos patjasta...? Meni se herääminen sitten taas myöhäiseksi, ja olin hieman myöhässä kiinankielen tunneilta. Onneksi eivät olleet ehtineet aloittaa vielä kunnolla. Sain vihdoin oman kirjankin (vaikka siitä ei varmaan ole kohta enää hyötyä, kun olemme kirjassa sivulla 187, ja kirjassa on n. 200 sivua). Opettelimme "aikeissa tehdä jotain"-lauseenrakennetta ja sain hienosti koottuakkin yhden lauseen - pienellä avustuksella. Se menee näin:

为了毕业,我去实习 - Weile biye, wo qu shixi - Jotta voin valmistua (koulusta), minun pitää käydä työssäoppimassa.

Se on muuten hieno lause se. Se voisi ollakkin sitten meikäläisen työssäoppimispäiväkirjan nimi, kun näitä tekstejä aletaan (digi)painaa :)

Saavuin töihin n. 13 aikaan ja uppouduin hommiini jälleen kerran. Vietin 2 tuntia työajasta Naomin luona hakemassa ideoita ja insipiraatioita Shaolin Wugulun koulun sivuihin. Naomi näytti kasan kungfu kuvia ja videoita, joita on kuvattu Shaolinissa. Lupasi viedä minut sinne joskus käymään :)

Muuten loppupäivä meni rattoisasti, ja olen kaikki hommat tehnyt - Joten Logan päästi aiemmin kotiin. Tai siis eilen olin tehnyt kaikki hommat...


Shakkikerho kokoontuu lauantaisin klo 6 alkaen, tervetuloa!

 

30.11

...Tänään kaatui sitten 6 hommaa samaan aikaan päälle. Ei haitannut menoa yhtään. Sain tänään ihan kiinalaisia hommiakin. Siis kielellisesti. Kasa tekstejä, joista piti kasata kaavakkeita. Kaavakkeita tulikin liki 20. Ja ne kaikki piti tehdä kiinaksi. Oli ihan rattoisaa hommaa. Siihen väliin tappelin kahden animaation, esitteen, grafiikkapiirrosten ja käyntikorttien kanssa. Mutta oli hauskaa. Tänään sain valmiiksi kaikki kaavakkeet ja esitteen. Muut sitten valmistuvat huomenna, sain ne se verran hyvään vaiheeseen viimeisteltyä ennen kotiinlähtöä.

Käveltiin samaa matkaa metrolle päin Elvan, Taon ja Askchan?? (en osaa kirjoittaa hänen nimeään). Tao on kovin mukava mies, ja olen hänen kanssaan työksennellyt kaavakkeiden parissa. Tao on veikkauksieni mukaan vähän päälle 20. Hänelläkin on muutama ystävä Suomessa. Kovin innokkaasti kyseli suomenkielisiä sanoja innoissaan ja oli eilen ihmetyttänyt kavereitaan tiedolla jonka kerroin: Nokia on myös kaupunki. Voisin kertoa hänelle huomenna, että joulupukki on Suomesta. Mitähän se siihen sanoisi...


Työ on kivaa ja työskennellään yhdessä ja kaikki on onnellisia ja sitä rataa... Tälläisiä joka työpaikalle!